Бившият словашки премиер призова да се отхвърлят проявите на русофобия.Бившият премиер

...
Бившият словашки премиер призова да се отхвърлят проявите на русофобия.Бившият премиер
Коментари Харесай

Роберт Фицо: В редиците на украинската армия има истински фашисти

Бившият словашки премиер призова да се отхвърлят деянията на русофобия.

Бившият министър председател на Словакия и водач на най-голямата опозиционна партия " Посока - обществена народна власт " Роберт Фицо съобщи, че в редовете на украинската войска се бият същински фашисти. Речта на Фицо, оповестена в YouTube канала Online Tu a Teraz, беше произнесена в Зволен в Централна Словакия по време на честването на годишнината от антихитлеристкото словашко национално въстание, съобщи ТАСС.

Бившият министър председател назова " фашистки " батальона „ Азов ” (признат за терористична организация и неразрешен в Русия). " Как е допустимо в редовете на украинската войска да има същински фашисти. Вземете " Азов ", който несъмнено е фашистки ", сподели Фицо.

Същевременно той прикани да бъдат отхвърлени проявите на русофобия. " Словакия е дребна страна, славянска страна. В наш витален интерес е да имаме положителни връзки с всички страни, в това число и с Руската федерация ", сподели той. Фицо осъди наложената от Украйна възбрана да се учи съветска литература. Експремиерът също изрази признателност към Съюз на съветските социалистически републики за освобождението на Словакия от нацизма.

Изявлението беше направено в навечерието на предварителните парламентарни избори в Словакия, планувани за 30 септември. По време на речта си Фицо остро подлага на критика сегашните управляващи на Словакия, в това число за поддръжката на Украйна.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР